Beheer binnenluchtkwaliteit met CO2 meters

In de wereld van vandaag is het essentieel om een gezonde luchtkwaliteit in binnenruimtes te garanderen. Onze CO2-meters zijn ontworpen om u nauwkeurig te informeren over de luchtkwaliteit in uw omgeving. Ze spelen een cruciale rol in het voorkomen van de verspreiding van virussen en bacteriën, waaronder COVID-19, en helpen symptomen zoals vermoeidheid en hoofdpijn te verminderen door aan te geven wanneer het tijd is om te ventileren.

Naast CO2 meten sommige geavanceerde apparaten ook andere cruciale parameters zoals fijnstof en vluchtige organische stoffen (VOC's), die eveneens een significante impact hebben op de luchtkwaliteit. Fijnstof kan diep doordringen in de longen en zelfs in de bloedbaan, terwijl VOC's, die uit allerlei alledaagse voorwerpen kunnen vrijkomen, bijdragen aan een breed scala van gezondheidsproblemen.

Met onze CO2-meters, die ook de niveaus van fijnstof en VOC's monitoren, hoeft u niet voortdurend de ramen open te houden, wat vooral voordelig is als u geen ingebouwd ventilatiesysteem heeft. Dit betekent dat u niet alleen zorgt voor een gezondere luchtkwaliteit, maar ook energie en kosten bespaart.

Ontdek hoe onze veelzijdige meters uw ruimtes niet alleen veiliger, maar ook comfortabeler kunnen maken door een volledig beeld te geven van de luchtkwaliteit binnen.

Uw partner voor professionele CO2-meting

Bij Tempro richten we ons op het leveren van uitsluitend professionele CO2-meters, van gerenommeerde Europese fabrikanten. We zijn trots op ons kwalitatief hoogstaande aanbod om aan uw specifieke behoeften te voldoen. Onze toewijding aan kwaliteit betekent dat u kunt vertrouwen op de betrouwbaarheid en nauwkeurigheid van onze producten.

Bovendien hebben we altijd een ruime voorraad beschikbaar, waardoor we in staat zijn om snel en efficiënt te leveren. We streven naar een snelle service, zodat u zonder vertraging de luchtkwaliteit in uw ruimtes kunt monitoren en verbeteren.

CO2 meters - webshop

De ultieme gids voor het kiezen van de Juiste CO2-Meter 

Selecteer het juiste sensortype

Vast of draagbaar


Meetbereik en nauwkeurigheid

Kalibratie

Functies

Selecteer het juiste sensortype

 Het is cruciaal om een sensor te kiezen die daadwerkelijk CO2 meet. (Let op! CO2 is niet hetzelfde als CO) Wij adviseren een NDIR (niet-dispersieve infrarood) CO2-sensor voor nauwkeurige metingen.

Vast of draagbaar

Afhankelijk van uw voorkeur voor een stopcontact of batterijgevoede oplossing, bieden we zowel vaste als draagbare CO2-meters. Een vast model is ideaal als u een permanente en stabiele meetoplossing zoekt in ruimtes met gemakkelijke toegang tot een stopcontact. Voor diegenen die flexibiliteit en mobiliteit hoog in het vaandel hebben, is een draagbare CO2-meter de perfecte keuze. Deze werkt op batterijen en kan gemakkelijk van de ene naar de andere locatie worden verplaatst. 

Meetbereik en nauwkeurigheid

Voor optimale prestaties adviseren wij een meetbereik van minimaal 2.000 ppm, bij voorkeur tot 5.000 ppm. Zorg ervoor dat de nauwkeurigheid van uw meter beter is dan 10% bij 2000 ppm CO2. 

Kalibratie-opties

Bij Tempro heeft u de keuze tussen CO2-meters mét en zónder kalibratie-opties. Kalibratie is een sleutelfactor voor nauwkeurigheid en betrouwbaarheid op lange termijn. Meters zonder deze functie lopen het risico onbruikbaar te worden bij afwijkingen. Voor meters met automatische kalibratie, zoals die met ABC Logic, is het essentieel dat ze regelmatig worden blootgesteld aan verse lucht. Dit voorkomt dat de meter lagere CO2-waarden registreert dan de werkelijkheid. Het kiezen voor een meter met kalibratie-optie verzekert u van continue nauwkeurigheid en betrouwbaarheid in uw metingen.

Functies voor meer Gemak en veiligheid

  • Een display voor directe aflezing wordt sterk aanbevolen.
  • Kleurindicatoren of een akoestisch alarm vergroten de gebruiksvriendelijkheid.
  • Instelbare drempelwaarden zijn een must voor aanpassing aan specifieke meetdoelen.
  • Dataregistratie of logging is handig, en soms noodzakelijk voor subsidies.

Met deze richtlijnen kunt u de perfecte CO2-meter selecteren die past bij uw specifieke eisen en situatie. Bij Tempro staan wij klaar om u te helpen bij het maken van de juiste keuze.

Offerte aanvragen

Centraal beheer van uw CO2-Meters op meerdere locaties 


Bij Tempro begrijpen we het belang van efficiëntie en overzicht bij het monitoren van luchtkwaliteit op meerdere locaties. Daarom bieden we geavanceerde oplossingen voor het centraal beheren van uw CO2-meters. 

Onze systemen stellen u in staat om de luchtkwaliteit op diverse plaatsen tegelijkertijd te bewaken via een gebruiksvriendelijk online cloudplatform. Dit platform biedt niet alleen real-time inzichten, maar ook functies voor alarmering en gedetailleerde rapportage per e-mail. Zo heeft u altijd en overal direct toegang tot essentiële informatie, waardoor u snel kunt reageren op eventuele luchtkwaliteitsproblemen. 

Met Tempro's centrale beheersysteem voor CO2-meters bent u verzekerd van een naadloze, efficiënte en effectieve manier om een gezonde omgeving te handhaven.

Ontdek meer