Dataloggers 

USB/Bluetooth

In onze steeds meer data-gedreven maatschappij is het essentieel om de juiste datalogger te kiezen voor een accurate en betrouwbare gegevensregistratie. Of het nu gaat om het verzamelen en analyseren van omgevingsparameters (temperatuur, druk, relatieve luchtvochtigheid, ...), het waarborgen van voedselveiligheid, of het uitvoeren van wetenschappelijk onderzoek, de keuze voor de juiste datalogger is cruciaal.

Dataloggers zijn instrumenten die bepaalde parameters meten, data verzamelen en opslaan over een periode en zijn essentieel in diverse sectoren zoals wetenschappelijk onderzoek, industriële processen, transport, gebouwbeheer, HVAC, HACCP, farmacie, gezondheidszorg, ... Dit is cruciaal is voor het optimaliseren van activiteiten en datagestuurde besluitvorming.  

Waarom kiezen voor een bluetooth of USB datalogger?

Kiezen voor Bluetooth of USB dataloggers biedt specifieke voordelen, vooral als u behoefte heeft aan flexibiliteit en eenvoud in het verzamelen en analyseren van data. Deze dataloggers zijn ideaal voor situaties waar real-time monitoring niet cruciaal is, maar nauwkeurige historische data-analyse wel. Ze zijn bijzonder handig voor omgevingen waar WiFi-connectiviteit beperkt of niet beschikbaar is. Daarnaast bieden ze gemak in het fysiek overdragen van data van de logger naar een computer zonder de noodzaak van een constante internetverbinding, wat ze een uitstekende keuze maakt voor veldwerk of mobiele toepassingen.

Shop Bluetooth dataloggers

Shop USB dataloggers

Wat is het verschil met WIFI dataloggers?

Terwijl Bluetooth en USB dataloggers data opslaan voor latere analyse, bieden WiFi dataloggers real-time monitoring en alerts via internet. Dit maakt directe actie en reactie mogelijk, ideaal voor situaties waar onmiddellijke gegevensinvoer cruciaal is.

Meer info over WIFI dataloggers

Dataloggers in verschillende sectoren

Transport

Implementeer dataloggers in transportvoertuigen om de temperatuur en vochtigheid van gevoelige goederen, zoals voedsel en medicijnen, tijdens het transport te bewaken.

Gebouwbeheer

Pas dataloggers toe om energie-efficiëntie te verhogen door het registreren en analyseren van HVAC-systemen, verlichting en andere energieverbruikende elementen.

HVAC

Gebruik dataloggers om luchttemperatuur, vochtigheid en andere milieuvariabelen te volgen om een optimaal binnenklimaat en systeemprestaties te waarborgen.

HACCP

Implementeer dataloggers in voedselproductie en -opslag om te zorgen voor naleving van voedselveiligheidsnormen door continue temperatuurmonitoring.

Industriële processen

  Gebruik dataloggers om de temperatuur en druk binnen productielijnen te monitoren, wat essentieel is voor kwaliteitscontrole en veiligheidsnormen.

Publieke plaatsen

In scholen, sportclubs, vergaderruimtes, ... kunnen dataloggers worden ingezet om de luchtkwaliteit, zoals CO2-niveaus, temperatuur en vochtigheid, te monitoren. Dit zorgt voor een gezonde en veilige omgeving voor studenten, atleten en bezoekers door te garanderen dat de ruimtes goed geventileerd en onderhouden zijn.  

Gezondheidszorg

  Gebruik dataloggers in ziekenhuizen en klinieken voor het bewaken van de opslagcondities van vaccins, medicijnen en biologische monsters.

Farmacie

  Zet dataloggers in voor het monitoren van de opslagomstandigheden van farmaceutische producten om te voldoen aan strikte regelgeving en kwaliteitsstandaarden.

FAQ over dataloggers

Je dynamische snippet wordt hier weergegeven ... Dit bericht wordt weergegeven omdat je niet zowel een filter als een sjabloon hebt opgegeven om te gebruiken.