Energie monitoring

Tempro biedt een geïntegreerde systeemoplossing die zich richt op het nauwkeurig meten van elektrische spanning en het efficiënt verdelen van elektrische belasting. Dit systeem is bijzonder geschikt voor toepassingen met zonne-energie en elektrische voertuigen, evenals andere elektrische apparaten. Gebruikers kunnen genieten van een intuïtieve en duidelijke cloud-gebaseerde interface, die het beheer en de monitoring van hun energiebronnen vereenvoudigt.

Offerte aanvragen

Voordelen EMS-Systeem

 • Intelligent energiebeheer: afgestemd op verschillende energiebehoeften.
 • Overbelastingspreventie: voorkomt dat het systeem overbelast raakt.
 • Beheer en monitoring: stuur en bekijk elektriciteit, zonne-energie, gas en water.
 • Realtime en historische gegevens: beschikbaar via een app of dashboard.
 • Slimme controle en load balancing: dynamische balancering van energielasten.
 • Inzicht in piekbelasting/besparingen: helpt bij het optimaliseren van energieverbruik.
 • Eenvoudige installatie: gebruiksvriendelijk en eenvoudig te implementeren.
 • Modulair en toekomstbestendig ontwerp: kan worden aangepast aan veranderende behoeften en is compatibel met IoT-producten en -diensten.

Dit energiebeheersysteem is ideaal voor het beheren en monitoren van diverse energiebronnen, waardoor het een essentiële tool is voor efficiënte en effectieve energiebeheer.

Goed voor het milieu en de portemonnee

Het toenemende belang van energiebesparing is zowel een kwestie van duurzaamheid als van kostenbesparing.

 • Duurzaamheid: In de huidige tijd, waarin de aandacht voor het milieu en duurzame praktijken steeds groter wordt, speelt energiebesparing een cruciale rol. Door efficiënter om te gaan met energiebronnen dragen we bij aan de vermindering van de uitstoot van broeikasgassen en andere vervuilende stoffen. Dit helpt bij het tegengaan van klimaatverandering en het behoud van natuurlijke hulpbronnen voor toekomstige generaties.
 • Kostenbesparing: Naast de milieuvoordelen leidt energiebesparing ook tot aanzienlijke financiële voordelen. Door het verminderen van het energieverbruik dalen de operationele kosten voor zowel huishoudens als bedrijven. Dit kan een significant effect hebben op de maandelijkse uitgaven en de algemene financiële gezondheid van een organisatie of huishouden.
 • Investering in de toekomst: Investeren in energie-efficiënte technologieën en praktijken is een investering in de toekomst. Het bereidt bedrijven en huishoudens voor op een wereld waarin energiebronnen mogelijk schaarser en duurder worden. Tegelijkertijd stimuleert het innovatie en de ontwikkeling van groene technologieën.
 • Regelgeving en beleid: Overheden wereldwijd implementeren strengere regelgeving rondom energiegebruik en duurzaamheid. Door proactief energie te besparen, kunnen bedrijven en huishoudens vooroplopen in het voldoen aan deze normen en vermijden ze mogelijke sancties of boetes in de toekomst.

In het licht van deze factoren wordt het duidelijk dat energiebesparing niet alleen een milieukwestie is, maar ook een economische en strategische noodzaak. Het EMS-systeem van Tempro kan een sleutelrol spelen in het realiseren van deze doelen door efficiënt energiebeheer te faciliteren.

Flexibel en toekomstgericht 

Het energiebeheersysteem is ontworpen met het oog op de toekomst en flexibiliteit. Het systeem onderscheidt zich door zijn vermogen om zich aan te passen aan veranderende omstandigheden en behoeften. Dit wordt bereikt door draadloze updates en de optie om op elk gewenst moment extra modules toe te voegen. Als een wereldwijd toepasbare oplossing is het compatibel met een breed scala aan omvormers en past het bij vrijwel elke elektrische installatie. De compacte hardware van het systeem zorgt ervoor dat het gemakkelijk past in de meeste distributiepanelen. Na installatie vereist het systeem weinig onderhoud, wat leidt tot een lage totale eigendomskosten (TCO), waardoor het een kosteneffectieve oplossing is voor de lange termijn.


Eenvoudige installatie en IoT-integratie

Het EMS-systeem van Tempro onderscheidt zich door zijn gebruiksgemak, zowel in termen van installatie als integratie. Met een intuïtief ontwerp dat is afgestemd op snelle en probleemloze installatie, kunnen gebruikers het systeem moeiteloos in hun bestaande infrastructuur integreren. Bovendien is het systeem ontworpen om naadloos te koppelen met diverse Internet of Things (IoT)-diensten, waardoor het een veelzijdige en toekomstbestendige oplossing is. Deze compatibiliteit met IoT-technologie stelt gebruikers in staat om vanuit een centraal punt een breed scala aan slimme apparaten en systemen te beheren, wat resulteert in een gestroomlijnd en efficiënt energiebeheerproces.

Direct inzicht met real-time en historische energiegegevens 

 Het voordeel van real-time energie-inzicht. Dit betekent dat gebruikers directe toegang hebben tot gegevens over het huidige energieverbruik. Deze onmiddellijke informatie stelt hen in staat om snel actie te ondernemen voor het optimaliseren van het verbruik, het verminderen van piekbelastingen en het besparen op energiekosten.

Historische energiegegevens bieden een waardevol inzicht door langdurige verbruikstrends en patronen bloot te leggen. Gebruikers kunnen hierdoor seizoensgebonden fluctuaties en de impact van ingevoerde energiebesparingsmaatregelen begrijpen. Deze informatie is essentieel voor het opstellen van doeltreffende strategieën die niet alleen de energie-efficiëntie verhogen, maar ook bijdragen aan significante kostenbesparingen op lange termijn.

Smart Energy Monitoring: 

De 3-fasen Energiemeter met MID en LoRaWAN Technologie

We hebben een groot aanbod van MID meters, ook met een LoRaWAN.

 • Actief energieverbruik (kWh) en levering (kWh)
 • Verbruik van reactieve energie (kvarh) en levering (kvarh)
 • Actief vermogen per fase en totaal (kW)
 • Schijnbaar per fase en totaal (kVA)
 • Stroom per fase en totaal (A)
 • Spanning per fase (V)
 • CosPhi
 • Frequentie (Hz)
 • Aantal spanningsonderbrekingen

Slim Laden, slim Besparen

Halveer de oplaadkosten van uw wagenpark

Ontdek hoe onze slimme laadpalen uw bedrijf tot 50% kunnen besparen op de kosten van het opladen van het wagenpark, terwijl u afscheid neemt van de zorg over gesprongen zekeringen.

Flexibel opladen voor iedereen: Bied uw personeel het gemak van gratis of tegen gereduceerd tarief opladen, terwijl u tegelijkertijd de mogelijkheid behoudt om voor externe gebruikers een hoger tarief te hanteren.

Intelligente laadschema’s voor kostenbesparing: Optimaliseer uw laadmomenten met aangepaste laadschema’s die profiteren van de meest voordelige tarieven.

Kies voor duurzaamheid: Steun groene mobiliteit door uw voertuigen op te laden met zonne-energie, of combineer dit met netstroom voor een duurzame energiemix.

Aanpasbare laadcapaciteit: Beheer het energieverbruik effectief door het maximale laadvermogen per gebruiker in te stellen, met een scala aan opties van 22 kW/h tot maar liefst 200 kW/h.

Volledige controle en overzicht: Met real-time en historische gegevens over het energieverbruik, toegankelijk via onze app en dashboard, hebt u de volledige controle over uw energiekosten en -management.

Strategisch zonne-energiebeheer: Optimaliseer uw energie-efficiëntie met EMS

Ontdek de kracht van slim schakelen met ons geavanceerde Energiebeheersysteem (EMS). Tempro’s EMS stelt bedrijven in staat om apparaten of groepen met gemak te activeren of deactiveren, een cruciale functionaliteit in de dynamische energiemarkt van vandaag.

Voor bedrijven die investeren in zonne-energie opent ons systeem de deur naar aanzienlijke financiële voordelen. In tijden van negatieve stroomprijzen biedt ons EMS de optie om zonnepanelen selectief uit te schakelen, waardoor ongewenste teruglevering aan het net en bijbehorende kosten worden voorkomen. Hierdoor bespaart u niet alleen op uw energiekosten, maar krijgt u ook de flexibiliteit om met vertrouwen door de golven van de veranderende energiemarkt te navigeren.


Samen sterker met decentrale energiecollectieven

Ontdek hoe ons Energiebeheersysteem (EMS) de kracht van decentrale energienetwerken ontsluit, speciaal ontworpen voor bedrijventerreinen waar ondernemers gezamenlijk hun energiebeheer coördineren. Met EMS kunnen bedrijven niet alleen energie efficiënt opwekken en delen, maar ook centraal opslaan in batterijenDit bevordert slim energiegebruik en stimuleert investeringen in toekomstbestendige bedrijfsterreinen.

Met de geavanceerde API van ons EMS kan energie dynamisch worden gestuurd. Stel je voor dat ondernemer A extra energie nodig heeft voor een specifiek proces. EMS maakt het mogelijk om de laadcapaciteit bij ondernemer B tijdelijk te reduceren, waardoor ruimte vrijkomt op het netwerk voor deze extra energievraag. Dit alles wordt gestroomlijnd en efficiënt beheerd via ons Digital Twin-platform, waardoor een nieuwe standaard in energiebeheer wordt gezet.

Offerte aanvragen