Bescherming van cultureel erfgoed met dataloggers

Uw betrouwbare partner in klimaatbeheersing voor musea, galerijen en historische gebouwen

Op deze plaatsen is het behoud van kunstwerken, artefacten en historische documenten van het grootste belang. Deze items zijn vaak onvervangbaar en hun waarde - zowel financieel als cultureel - is immens. Een van de cruciale aspecten van dit behoud is de constante monitoring van temperatuur en luchtvochtigheid. Afwijkingen in deze omgevingsfactoren kunnen onherstelbare schade aan de collecties veroorzaken. Hier speelt Tempro, met zijn geavanceerde dataloggers, een essentiële rol.

De cruciale rol van temperatuur en luchtvochtigheid

De noodzaak om de omgevingsomstandigheden te controleren, komt voort uit de gevoeligheid van materialen zoals canvas, hout, metaal, en papier voor temperatuur- en vochtigheidsschommelingen. Te hoge of te lage waarden kunnen leiden tot vervorming, verkleuring, schimmelvorming en zelfs verval. De Smithsonian Institution onderstreept dit in haar onderzoek "Bepaling van de optimale bereiken van temperatuur en luchtvochtigheid voor vergelijkbare materialen in musea en galerijen", waarin de ideale bewaaromstandigheden voor verschillende materialen worden uiteengezet.

Waarom investeren in dataloggers?

  • Nauwkeurige monitoring: Meet continu temperatuur en luchtvochtigheid met ongeëvenaarde precisie.
  • Real-time alerts: Ontvang onmiddellijke meldingen bij afwijkingen, zodat u snel kunt handelen om potentiële schade te voorkomen en zo kosten te besparen.
  • Eenvoudige installatie: Met onze gebruiksvriendelijke interface is het instellen van uw datalogger een fluitje van een cent.
  • Langdurige betrouwbaarheid: Onze dataloggers zijn ontworpen voor een langdurige, onderhoudsvrije werking, met vervangbare of oplaadbare batterijen of voorzien van een netstroomadapter.
  • Cloud integratie: Naadloze integratie met cloudplatformen voor toegang tot uw gegevens, waar u ook bent.

Shop

Galerijen 

Garandeer de integriteit van tentoongestelde werken met real-time monitoring, ideaal voor galerijen met vaak wisselende collecties.

Musea

Bewaak en beheer het klimaat in tentoonstellingsruimtes en opslagfaciliteiten om kunstwerken in optimale conditie te houden.

Historische gebouwen

Ideaal voor klimaatbeheersing in historische gebouwen, waar het behoud van de structuur net zo belangrijk is als de erin gehuisveste collecties.

Onze referenties