Monitoring dierentransport

Dierenwelzijn tijdens transport

Het Belang van dierenwelzijn tijdens transport: normen, monitoring oplossingen en de rol van Tempro 


Dierenwelzijn tijdens transport is een onderwerp dat de ethische verantwoordelijkheid van de mens jegens dieren weerspiegelt en tevens voldoet aan strikte wettelijke vereisten. Een cruciaal aspect van dierenwelzijn tijdens transport is het handhaven van een geschikte temperatuur binnen het vervoermiddel, een uitdaging die zowel technologische oplossingen als een grondig begrip van de behoeften van de dieren vereist.

Wettelijke vereisten en het belang van continue monitoring

De wet stelt duidelijke eisen aan transportvoertuigen voor dieren: deze moeten uitgerust zijn met een systeem voor temperatuurbewaking en -registratie, inclusief een alarmsysteem dat de bestuurder waarschuwt bij het overschrijden van temperatuurgrenzen. Het doel is om het welzijn van dieren te allen tijde te garanderen, door stress, ziekte, of erger te voorkomen die veroorzaakt kunnen worden door ongeschikte temperaturen.

Tempro's bijdrage aan dierenwelzijn

Tempro erkent het belang van deze eisen en biedt geavanceerde oplossingen die niet alleen voldoen aan de wettelijke vereisten, maar ook de veiligheid en het comfort van dieren tijdens transport maximaliseren. We geven 2 voorbeelden van dataloggers van Tempro:

 1. Tempmate-GM2 Rechargeable Data Logger
  • Herlaadbaar en herbruikbaar, wat een kosteneffectieve en duurzame monitoringoplossing biedt.
  • Ondersteunt real-time monitoring via GPRS/4G, waardoor chauffeurs zonder vertraging geïnformeerd worden.
  • Beschikt over een geavanceerde alarmeringsfunctie om direct in te grijpen wanneer temperaturen buiten de ingestelde grenzen vallen.
  • Maakt real-time updates mogelijk via een gekoppelde smartphone-applicatie, waardoor de bestuurder altijd op de hoogte is van de temperatuurcondities.
  Shop Tempmate-GM2


 1. NB-IoT Wireless Temperature Logger:
  • Biedt continue temperatuurbewaking en registratie, essentieel voor het waarborgen van een veilig transportklimaat voor dieren.
  • Het gebruik van NB-IoT-technologie betekent dat er geen WiFi-verbinding nodig is, ideaal voor transporttoepassingen.
  • Maakt ook real-time temperatuurupdates en alarmeringen mogelijk via een smartphone-applicatie, waardoor tijdige interventies gegarandeerd zijn.
  Shop NB-IoT


Deze producten van Tempro illustreren hoe technologie kan worden ingezet om het welzijn van dieren tijdens transport te verbeteren. Door geavanceerde monitoringtechnologieën aan te bieden, stelt Tempro transporteurs in staat om niet alleen te voldoen aan wettelijke eisen maar ook om een stap verder te gaan in de zorg voor het welzijn van dieren. Het gebruik van dergelijke technologische oplossingen onderstreept het belang van proactieve zorg en monitoring om de veiligheid en het comfort van dieren tijdens transport te garanderen.

Ontdek alle transport monitoringsopties van Tempro
Wat is het verschil tussen single-use en multi-use dataloggers?