Wat is het verschil tussen single-use en multi-use dataloggers?

Single-use dataloggers zijn ontworpen voor een eenmalig gebruik en zijn ideaal voor zendingen waarbij het retourneren van de logger niet praktisch is. Ze worden vaak gebruikt in de transportsector voor het monitoren van een enkele reis

Multi-use dataloggers daarentegen kunnen herhaaldelijk worden gebruikt en zijn geschikt voor bedrijven die regelmatig goederen vervoeren en de dataloggers terug kunnen krijgen.

Voorbeeld: een single-use datalogger kan worden gebruikt voor het verzenden van een partij vaccins naar een overzeese locatie, terwijl een multi-use datalogger handig zou zijn voor het regelmatig monitoren van temperatuur in een wagenpark dat medicijnen distribueert binnen een stad.

Voor- en nadelen:

Voordelen van single-use dataloggers zijn de eenvoudigheid en het gemak, aangezien ze geen terugzending vereisen, wat ze ideaal maakt voor eenmalige transporten. Een nadeel is dat ze voor elk nieuw transport vervangen moeten worden, wat kosten en afval kan verhogen.

Multi-use dataloggers zijn kosteneffectiever op de lange termijn en milieuvriendelijker door hun herbruikbaarheid. Echter, het terughalen van deze apparaten kan logistiek uitdagend zijn, vooral bij internationale zendingen, wat een nadeel vormt.Hoe kies ik de juiste datalogger?
Doorloop deze 9 stappen en vindt de juiste datalogger voor uw toepassing.