Hebben dataloggers een jaarlijkse kalibratie nodig?

Vraag: Hebben dataloggers een jaarlijkse kalibratie nodig of kan er een andere interval worden aangehouden?

Antwoord: De frequentie van her-kalibratie hangt af van verschillende factoren, waaronder de specifieke toepassing, het risico dat aanwezig is en de vereisten van uw bedrijf/klant of eventuele overheidsinstanties. Over het algemeen bepaalt u zelf de kalibratie-interval op basis van deze factoren.

Hoewel sommige fabrikanten een jaarlijkse kalibratie aanbevelen, is het belangrijk om te begrijpen dat dit niet altijd noodzakelijk is. Echter, een jaarlijkse kalibratie wordt vaak voorgesteld omdat het ervoor zorgt dat de datalogger nauwkeurig blijft werken. Wanneer er gedurende langere tijd geen kalibratie plaatsvindt, kan de kans op afwijkingen toenemen, waardoor de betrouwbaarheid van de metingen in het gedrang komt.

Als er tijdens de kalibratie een afwijking wordt vastgesteld, kan dit ernstige gevolgen hebben voor de kwaliteit en nauwkeurigheid van de metingen die zijn uitgevoerd sinds de laatste kalibratie. Daarom is het belangrijk om regelmatig te kalibreren om ervoor te zorgen dat de meetresultaten betrouwbaar zijn.

Wij bieden kalibratiediensten aan om ervoor te zorgen dat uw dataloggers nauwkeurig blijven functioneren en voldoen aan de vereisten van uw toepassing. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie of om een kalibratieafspraak te plannen.


Veelgestelde Vragen - Tempmate M1 Datalogger