Innovatie in Geothermie

De MOUTON GEOTHERMIE Case


In de wereld van duurzame energie is geothermie een veelbelovende bron die de potentie heeft om een significant deel van onze energievoorziening te verduurzamen. Echter, de uitdagingen bij het monitoren van geothermische installaties ondergronds zijn aanzienlijk. Tempro's recente samenwerking met Mouton Geothermie markeert een doorbraak in hoe deze uitdagingen kunnen worden aangepakt, met de introductie van onze geavanceerde dataloggers. 

Uitdagingen in geothermisch monitoren

Geothermische projecten, zoals die van Mouton Geothermie, vereisen nauwkeurige monitoring van drukniveaus tijdens kritieke fasen van installatie en operatie. Traditionele methoden vereisen fysieke controles ter plaatse met analoge manometers, een proces dat tijdsintensief, kostbaar, en gevoelig voor menselijke fouten is. Bovendien, met projecten verspreid over diverse locaties, van onder kelderplaatsen tot afgelegen gebieden, werd de noodzaak voor een meer efficiënte oplossing duidelijk.

Tempro's oplossing


Tempro's NB-IOT draadloze leidingdruk dataloggers met SIM-kaart bieden de oplossing voor deze uitdagingen. Deze dataloggers monitoren (meten en verzenden) de druk van vloeistoffen of gassen in buizen/tanks via het mobiele netwerk. Hierdoor is realtime, op afstand monitoring mogelijk zonder de noodzaak voor extra apparaten zoals routers of gateways en waardoor de noodzaak voor dagelijkse fysieke controles wordt geëlimineerd.

Meer info - shop


De resultaten

Met Tempro's technologie kon Mouton Geothermie de efficiëntie van hun geothermische monitoringprocessen aanzienlijk verbeteren. De mogelijkheid om de druk en temperatuur in real-time te monitoren, betekende dat eventuele problemen snel konden worden geïdentificeerd en aangepakt, vaak voordat ze ernstige schade konden veroorzaken. Dit heeft niet alleen geleid tot een vermindering van de operationele kosten, maar ook tot een verhoging van de betrouwbaarheid en duurzaamheid van de geïnstalleerde geothermische systemen.

Vooruit kijken

De samenwerking tussen Tempro en Mouton Geothermie is een prachtig voorbeeld van hoe technologische innovatie kan leiden tot aanzienlijke verbeteringen in duurzame energieprojecten. Door de krachten te bundelen, hebben we een stap gezet naar het verwezenlijken van een groenere toekomst, waarbij we de manier waarop geothermische energie wordt gemonitord en beheerd, opnieuw definiëren. We kijken uit naar de verdere ontwikkeling van onze technologieën en naar de volgende succesvolle projecten die bijdragen aan een duurzamere wereld.

De case Mouton Geothermie illustreert de kracht van innovatie en samenwerking in het overwinnen van technische uitdagingen. Tempro blijft toegewijd aan het ontwikkelen van oplossingen die de efficiëntie, betrouwbaarheid en duurzaamheid van geothermische energieprojecten verbeteren, waardoor we samen werken aan een schoner, groener energielandschap.


Monitoring dierentransport
Dierenwelzijn tijdens transport