Dataloggers in de landbouw

Bescherm uw gewassen en vee

In de hedendaagse landbouwsector, waar de marges vaak kleiner zijn en de risico's groot, bieden technologische innovaties zoals dataloggers een onmisbaar hulpmiddel voor boeren en tuinders. Deze apparaten, cruciaal voor het monitoren van temperatuur en vochtigheid, spelen een sleutelrol in de bescherming van gewassen, fruit, vee, en in kweekkasten.

Preventie van oververhitting en vorstschade

Voor gewassen en fruitteelt op percelen, evenals in kweekkasten, kan een plotselinge verandering in temperatuur of vochtigheid rampzalige gevolgen hebben. Dataloggers bieden real-time inzichten die helpen bij het voorkomen van oververhitting van planten of vorstschade, door tijdige waarschuwingen te geven wanneer de omstandigheden dreigen af te wijken van de optimale groeicondities.

Bescherming van vee

In stallen waar dieren gehouden worden, is het handhaven van een stabiel klimaat essentieel om hitte-stress en ziektes te voorkomen. Dataloggers helpen bij het constant monitoren van de omstandigheden, zodat er direct actie ondernomen kan worden om het welzijn van de dieren te waarborgen.

Flexibele oplossingen voor elke situatie

Batterij-gevoede dataloggers: Ideaal voor gebruik op afgelegen locaties zonder directe toegang tot stroom. Deze dataloggers zorgen voor continuïteit in monitoring, zelfs in de meest uitdagende omgevingen.

Dataloggers.shop

SIM-kaart dataloggers: Voor real-time monitoring zonder afhankelijkheid van wifi, zijn dataloggers met SIM-kaart een perfecte keuze. Deze apparaten bieden de mogelijkheid om gegevens direct naar uw mobiele apparaat te sturen, ongeacht waar u zich bevindt.

SIM-kaart dataloggers

WIFI dataloggers: Wanneer er toegang is tot een wifi-netwerk, bieden wifi dataloggers een handige manier om gegevens draadloos te verzamelen en te analyseren, met minimale inspanning.

WIFI dataloggers

Alarmthermometers: Voor situaties waarin constante datalogging niet nodig is, kunnen alarmthermometers een eenvoudige, maar effectieve oplossing bieden. Deze apparaten sturen een waarschuwing uit wanneer de temperatuur of vochtigheid bepaalde drempelwaarden overschrijdt, zodat directe actie kan worden ondernomen.

Alarm Thermometers 

Innovatie in Geothermie
De MOUTON GEOTHERMIE Case