Batterijduur optimaliseren van Efento dataloggers

 

Bij Tempro begrijpen we dat het maximaliseren van de efficiëntie van uw datalogger cruciaal is. Daarom willen we enkele belangrijke tips delen over het beheren van de batterijduur van de Efento dataloggers die wij aanbieden.

Belangrijke factoren die de batterijduur beïnvloeden

De levensduur van de batterij in Efento sensoren kan worden beïnvloed door verschillende instellingen:

  • Meetinterval: Hoe vaker de sensor meetgegevens verzamelt, hoe sneller de batterij verbruikt wordt.
  • Synchronisatie-interval: De frequentie waarmee gegevens worden gesynchroniseerd met uw mobiele apparaat of cloud heeft ook invloed op het batterijverbruik.
  • Signaalsterkte: De kracht van het draadloze signaal kan de hoeveelheid energie die de sensor gebruikt verhogen, vooral als het signaal zwak is.

Simuleer de batterijduur

Om u te helpen de instellingen van uw sensor optimaal in te stellen voor maximale batterijduur, biedt Efento een handige online tool waarmee u de geschatte batterijduur kunt simuleren op basis van uw specifieke gebruiksscenario's. Bezoek Efento's batterijsimulatietool om verschillende configuraties te testen en de beste setup voor uw behoeften te vinden.

Bespaar batterij door Bluetooth uit te schakelen

Nadat uw Efento sensoren zijn geprogrammeerd, kunt u energie besparen door de Bluetooth-verbinding uit te schakelen. Dit verlengt de levensduur van de batterij aanzienlijk. Hier is hoe u dit doet:

  • Bluetooth-uitschakeltijd: U kunt de logger instellen om de Bluetooth-interface automatisch uit te schakelen na een door u gekozen periode. Dit betekent dat u de logger niet opnieuw kunt verbinden of de configuratie kunt wijzigen via uw mobiele apparaat tenzij u deze opnieuw opstart of op afstand inschakelt vanaf de server. Standaard staat de Bluetooth altijd aan.
    1. Maak verbinding met de logger via de Efento mobiele applicatie.
    2. Tik op de drie stippen in de rechterbovenhoek.
    3. Kies "Power user" -> "BLE turn off time".

Deze instellingen staan ook beschreven in de gebruikershandleiding van de Efento dataloggers. Door deze eenvoudige stappen te volgen, kunt u ervoor zorgen dat uw apparaten langer meegaan en efficiënt blijven werken zonder frequente oplaadbeurten.

Bij Tempro streven we ernaar om onze klanten de beste tools en adviezen te bieden om hun monitoringoplossingen optimaal te benutten. Voor meer informatie of ondersteuning met uw Efento dataloggers, neem gerust contact met ons op.Dataloggers in de landbouw
Bescherm uw gewassen en vee