Dataloggers voor transport

Dataloggers voor het registreren en opvolgen van kritische transporten. Deze dataloggers meten onder meer temperatuur, schokken, luchtvochtigheid, kantelen en licht.

Registreren en bewaken van gekoeld transport

Tijdens het transport van voedsel zoals vlees, vis, groenten en fruit is het belangrijk dat, gedurende het transport, de temperatuur binnen bepaalde grenzen blijft. Ook bij de logistiek van medicijnen is dit van groot belang. Tempro levert temperatuur indicatoren, dataloggers en ook temperatuur sensoren met gps functie. Zodat u steeds de temperatuur en de positie van het voertuig live kan opvolgen.

Wat betekent “Cold Chain”?

De koelketen, vooral ook bekend onder de Engelse term cold chain, is het doorlopende systeem van koeling bij het transport van levensmiddelen, farmaceutische en chemische producten vanaf de producent, via transporteurs, groothandels en winkels, tot aan de eindgebruiker. (wikipedia)

Cold chain of koude keten is hot!

Met koude keten bedoelt men dat de volledige keten vanaf de productie tot het verbruiken van producten bewaakt moet worden op de kritische parameters. Meestal gaat het hier over de temperatuur. Dus ook tijdens het opslagen en vervoeren van deze producten moet ten allen tijde kunnen aangetoond worden dat de producten zich binnen de vooropgestelde grenzen van de kritische parameters bevinden. Dit wordt met name uitgevoerd door middel van dataloggers en monitoring systemen. Het bewaken van de gehele koude keten, inclusief het transport, is een belangrijk gegeven in de hedendaagse industrie. Dit vooral in de voedsel en farmaceutische  sector. Dit wort ook opgenomen in vb europese en wereldwijde wetgeving en richtlijnen waaronder, GMP – GDP – WHO – FDA

Transport van temperatuur afhankelijke goederen

Tal van goederen dienen onder bepaalde temperatuur omstandigheden vervoerd te worden, denken we hierbij maar aan levensmiddelen, groenten fruit, vlees, vis maar ook vb bloembollen en uiteraard medicijnen.
Ook hier bestaan wetgeving en richtlijnen die gevolgd moeten worden door de fabrikanten en transport firma’s. vb ATP regelgeving, HACCP en AGF transport

Met de GSM – dataloggers van Tempro kan u ten allen tijde de temperaturen volgen van uw transport en tevens via de GPS functie, volgen waar het transport zich bevindt.