Bescherming van cultureel erfgoed in musea

Tempro - Uw betrouwbare partner in klimaatbeheersing voor musea, galerijen en historische gebouwen

In de delicate wereld van musea en galerijen, waar elke graad en elke procent vochtigheid telt, bieden Tempro dataloggers de essentiële precisie en betrouwbaarheid die uw waardevolle collecties verdienen. Ontdek hoe onze technologie de bewaker wordt van uw cultureel erfgoed.

De cruciale rol van temperatuur en luchtvochtigheid

De noodzaak om de omgevingsomstandigheden te controleren, komt voort uit de gevoeligheid van materialen zoals canvas, hout, metaal, en papier voor temperatuur- en vochtigheidsschommelingen. Te hoge of te lage waarden kunnen leiden tot vervorming, verkleuring, schimmelvorming en zelfs verval. De Smithsonian Institution onderstreept dit in haar onderzoek "Bepaling van de optimale bereiken van temperatuur en luchtvochtigheid voor vergelijkbare materialen in musea en galerijen", waarin de ideale bewaaromstandigheden voor verschillende materialen worden uiteengezet.

Waarom investeren in dataloggers?

  • Nauwkeurige Monitoring: Meet continu temperatuur en luchtvochtigheid met ongeëvenaarde precisie.
  • Aanpasbaar aan Materialen: Specifieke instellingen voor verschillende materialen, van canvas tot metaal, om elk stuk onder optimale omstandigheden te bewaren.
  • Real-time Alerts: Ontvang onmiddellijke meldingen bij afwijkingen, zodat u snel kunt handelen om potentiële schade te voorkomen.
  • Eenvoudige Installatie: Met onze gebruiksvriendelijke interface en Bluetooth Low Energy-technologie is het instellen van uw datalogger een fluitje van een cent.
  • Langdurige Betrouwbaarheid: Onze dataloggers zijn ontworpen voor een langdurige, onderhoudsvrije werking, met een batterijduur van tot wel 5 jaar.
  • Cloud Integratie: Naadloze integratie met een cloudplatform voor toegang tot uw gegevens, waar u ook bent.

Online dataloggers

Musea 

Bewaak en beheer het klimaat in tentoonstellingsruimtes en opslagfaciliteiten om kunstwerken in optimale conditie te houden.

Galerijen

Garandeer de integriteit van tentoongestelde werken met real-time monitoring, ideaal voor galerijen met vaak wisselende collecties.

Historische gebouwen

Ideaal voor klimaatbeheersing in historische gebouwen, waar het behoud van de structuur net zo belangrijk is als de erin gehuisveste collecties.